Om mig

Claudia Lewandowski

Krukmakare


Jag är verksam sedan 1996 i min egen verkstad i Rönne, Rönneshytta. Krukmakeriet är min guldkant i livet där skapandet med händerna och själen står i centrum. Verkstaden är enkelt utrustad med några få verktyg, en hemmabyggd sparkskiva och en elektrisk ugn.


Min utbildning som krukmakare består av  kvällskurser på ortens studieförbund samt en kurs med grunderna för glasyrtillverkning. Utifrån dessa baskunskaper har jag sedan utvecklad mitt skapande på egen hand, och det är lusten och mina inre bilder som får styra det händerna kan göra.

Butiken och verkstaden

finner Du på adressen:

Butiken är stängt.

Strömslund, Rönne

694 79 Rönneshytta

(ca 10km norr om Askersund)

Koordinater:  N 58´55`23.1586

                     E 15`2`8.2791


Telefon: 070-21 34 347

Email: lewandowskiclaudia@gmail.com


Följ gärna Strömslunds Krukmakeri

på Facebook.


Välkommen!

Mjuka dockor

Claudias syateljé


Unika, kramgoa dockor blir till under långa, sköna höst- och vinterkvällar.


Dockorna fylls med handtvättat ull som kommer från Bengtstorp, Närkesberg och är spillull som inte kan användas till garntillverkning. Återvunna plagg av god kvalitet väljs med omsorg och blir dockans nya kläder. Dessa är inte avtagbara.


Varje docka är unik och har sitt eget uttryck. Min erfarenhet är att dessa dockor brukar bli uppskattade kompisar som tål att lekas med i många fantasifulla lekar. 


Inom kort kommer en uppdaterad sida med bilder på de dockor som finns tillgängliga och detaljerad info om storlek och pris.


Självklart går det bra att kontakta mig för mer information.